Respi currypuff ambil dekat blog kak Jo..rangupppp sangat..!!! first time buat pakai minyak panas..risau jugak at first..sbb takleh bayang macam mane tindak balas minyak ngn tepung..haha tapi lepas tuh syok plak rase...Alhamdulillah...jadik dan sedap! thanks kak Jo for the recipe!
Bahan:
- 4 cawan tepung
- 3/4 cawan minyak-panaskan
- 3/4 cawan air
- 1 sk garam
- Masukkan minyak yg betul2 panas dalam tepung, kacau dgn folk, bila sejuk, kacau dgn cari sampai berderai.
- Masukkan air. Uli sampai rata sebati.
- Bulat kecil2 sesuai utk size 1 biji karipap. Bila dah siap, tutup dgn plastik tak nak kasi kering.
- Mengunakan rolling pin, gelek , jgn terlalu nipis.
- Masukkan inti, klim. Goreng dengan api perlahan.
3 comments:
alahaiii baru je sebot psl karipap semalam, dah ade org wat karipap pulak huhuhuh
dalam sibuk tu sempat jugak boh resepi karipap eh..
cik bawang kelim sendiri ke?
selama 26 tahun watashi cuba wat karipap neh..sekali pun tak pernah suksess
huhuhuuh
Post a Comment