Bahan-bahan:
Setengah peket (15gm)agar-agar kering
5 mug air
2 sudu butter
2 bijik telur
1/2 mug fresh milk
3 sudu tepung kastad
Gula(agak2...untuk senduk saiz rumah cik bawang...dapat 2 senduk)
2 sudu besar serbuk koko.
Cara-cara:
Setengah peket (15gm)agar-agar kering
5 mug air
2 sudu butter
2 bijik telur
1/2 mug fresh milk
3 sudu tepung kastad
Gula(agak2...untuk senduk saiz rumah cik bawang...dapat 2 senduk)
2 sudu besar serbuk koko.
Cara-cara:
- Masak agar-agar dengan 5 mug air sehingga agar-agar melarut sepenuhnya.Masukkan gula.
- Sementara tu,bancuh tepung kastad dengan susu.
- Pukul telur dengan butter dalam bekas lain dan masukkan ke dalam bancuhan tepung kastad dan kacau sampai rata.
- Masukkan dalam periuk agar-agar.Masak sampai memekat.
- Bahagikan 2 bahagian(tapi preferrably, 1:2).Satu dimasukkan dengan serbuk koko yang dibancuh dengan sedikit air(dalam bancuhan nisbah yang sedikit).
- Dalam satu bekas besar,tuangkan sedikit bancuhan tanpa kaler koko.And then masukkan sedikit bancuhan kaler koko.Dan corakkan serte sesarkan kaler koko dengan gune garfu atau chopstik besi(chopstik kedai makan Korea) sampai terbentuk corak.Ulang sampai bancuhan habis.
- Sejukkan.
0 comments:
Post a Comment